Guus Meeuwis, struisvogels, Tara & Bonaire - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marian Vonk Noordegraaf - WaarBenJij.nu Guus Meeuwis, struisvogels, Tara & Bonaire - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Marian Vonk Noordegraaf - WaarBenJij.nu

Guus Meeuwis, struisvogels, Tara & Bonaire

Door: Marian

Blijf op de hoogte en volg Marian

30 Mei 2007 | Nederland, Amsterdam

Ja mensen het is alweer even geleden, maar wij hebben hier op Mambo lekker staan meebleren bij die liedjes van Guus.
Het was echt een op en top feest voor jong en oud. Want ik heb menig ouder (mama Martijn) uit zijn dak zien gaan!!
Dezelfde week ben ik met Martijn en zijn moeder naar de struisvogelfarm geweest. Iedereen die hier op bezoek is geweest heb ik proberen over te halen, maar niemand leek interesse te hebben. En nu ben ik eindelijk geweest!! Die beesten zijn ZO grappig.

Verder is het momenteel een periode van komen en gaan. Bijna iedereen die ik ken is al weg of gaat binnenkort weg (inclusief ikzelf). Zo heb ik vorige week Tanja naar het vliegveld gebracht, is Eelco inmiddels alweer naar Nederland en ben ik Tara wezen ophalen.
Charissa was met me meegegaan Tara ophalen en we stonden nog geen 2 minuten op het vliegveld en Tara kwam aanlopen. Dat is toch wel heel vreemd om ineens oog in oog met een Ouderkerker te staan.
Die avond zijn we gelijk wat wezen eten bij de Tropen en bijtijds naar bed. Omdat we dat weekend naar Bonaire gingen, moesten we de dag erna gelijk het paspoort van Tara af gaan geven bij de boot. Uiteraard gelijk een rondje Punda gedaan, wat boodschapjes gehaald en lekker culinair gekookt. Tara werd direct in het diepe gegooid aangezien mijn auto het die dag had begeven. Ik ben dus haar perosnal-tom-tom geweest en heb haar naar mijn huis begeleid.
S’avonds wilden we met Tara haar auto wegrijden bij Martijn en jawel…….. Ook haar auto had geen zin meer. Welkom Tara in het auto-paradijs-Curacao!!!!!!

De volgende ochtend was het zover…. BONAIRE.
Om 6 uur in de morgen werden we verwacht aanwezig te zijn en vertrokken we richting dat eiland. Iedereen op de boot lag te slapen op het dek. Best wel een vreemde gewaarwording. Ik denk dat het eruit zag als een boot met vluchtelingen. Behalve Nick…. Die sliep niet, die was zeeziek.
Na 6 uur zagen we eindelijk land in zicht en eenmaal aan wal gingen we scooters huren.
Pieter, Nick en Tommie een aparte en Tara en ik samen. En oh oh wat is Bonaire mooi. Curaçao ziet er niet uit vergeleken met dit eiland. De eerste dag zijn we de ene kant van het eiland rondgereden met super mooie wegen langs de kust. S’avonds hadden we een BBQ en zouden we naar een pool-party gaan. Iedereen (ongeveer 40 man) van de boot is geweest, behalve Tara en ik. We waren TE verbrand en stiekem in slaap gevallen. Toen we eenmaal wakker werden was het te laat om nog te gaan.
Die nacht hebben Pieter en Tommie met Nick in het ziekenhuis gezeten omdat hij bij de pool-party in een ondiep zwembad zijn hoofd had gestoten. Zijn hoofd lag van voor tot achter open. Het was als het ware opengespleten.
Dit was een flinke domper op het weekend, maar Nick laat zich niet kennen en de dag erna stond hij na nog een ziekenhuisbezoek alweer paraat om de andere kant van het eiland te gaan bezoeken per scooter.
We zijn toen terechtgekomen bij Sorobon-beach. Dit is werkelijk het mooiste strand wat ik ooit in mijn leven heb gezien. 1 ding weet ik zeker: Ik ga ooit een maand naar Bonaire om te leren surfen. Dit strand is daar ideaal voor omdat je zeker een kilometer (misschien iets minder haha) het water in kan lopen.
Deze avond waren Tara en ik wel klaar voor een wilde stapavond, maar helaas, dat zit er op Bonaire niet in. Supermooi, maar het nachtleven is ronduit saai!!!
De laatste dag, zondag, werden we met de boot gedropt bij klein Bonaire om te snorkelen en vervolgens werd koers gezet naar Curaçao.
Iedereen lag weer knock-out op die boot en ineens begon iedereen: ow, ah, OW, AH te roepen. Verdomme dacht ik, maar ik werd ergens ook wel nieuwsgierig.
Ik ben zo dankbaar dat al deze mensen hard genoeg riepen, want ik had het voor geen goud willen missen: zeker 30 dolfijnen zwommen voor, links en rechts van de boot.
Werkelijk iedereen was wakker en ging uit zijn dak bij de reling van de boot.
Dan doken ze weer weg, kwamen boven om een mega-pirouette te maken, kortom: Wow!!!!!!
S’avonds met zijn allen naar Wet&Wild nog een feestje maken en dan allemaal maar slapen en het weekend nog eens terughalen in je droom.

En dan zit ik nu op kantoor, na vandaag moet ik nog 1 dag op kantoor werken en dan zit het werken op Curaçao erop.
De dagen beginnen nu allemaal wel wat zwaarder te wegen hoor nu het einde heel dichtbij is.
Mijn auto staat in de verkoop, maar is.. jawel…. Stuk. Ik laat hem op het moment repareren (een kostenplaatje wat ik er nu eigenlijk niet bij kan hebben). Dan maar hopen dat ik hem snel verkoop, want dat geld kan ik hard gebruiken de laatste weken.

Nou mensjes uit het gekke-Nederland, nog heel even en ik kom jullie vervelen met al mijn verhalen. Ow joh, wat heb ik een hoop te vertellen.

Tot snel!!!!!

• 30 Mei 2007 - 17:36

Betsie:

te gek meid die dolfijnen Antoinette vond het prachtig. Nog maar 17 dagen en je bent er weer blij toe, maar geniet er nog maar van want hier ben je zo weer in je ritme trouwens nog gefeliciteerd met je tante ze vond je kaart en telefoontje heel leuk

• 30 Mei 2007 - 18:04

P2daETER:

hidiho,

njoy it nog ff 2 da max.. dalijk weer NL en das er laatste jaar ook niet beter op geworden. Ik zou daaro blijven :p

x

• 30 Mei 2007 - 18:27

Marja/Jaap:

Hoi Marian,
    de tijd schiet op voor je. Nog een paar weken ...en je zit weer in je kikkerlandje. Ook gezellig, hoor! Ik weet niet of het lukt, maar wij zijn 11 ('s avonds) tot en met 20 juni in Nederland. Daarna gaan wij weer terug naar Frankrijk...om allerlei gasten te ontvangen. Is ook best gezellig. Je oud-collega's (M)Arianne zijn oas hier geweest. Was vreselijk gezellig!
    Tot gauw.
    Liefs, Marja en Jaap H.

• 30 Mei 2007 - 19:43

Esther:

Hi,

Ik sta echt te kijken joh, komt Fam. Nederlof ineens inzicht...
    Grappig..
    Hoest?

• 31 Mei 2007 - 10:53

Nemo:

Jo vonk ik ben echt uberjaloers op die dolfijnen in het wild!!!! echt bizar gaaf en die springfoto super... maar wij hebben brasems in de ijssel he... vergeet dat niet hehehe... Hier is er echt MAXIMAAL veel veranderd je wil het niet weten... dus het vertellen zal wederzijds zijn... ps mijn huisje is bijna af... cyou snel x

• 31 Mei 2007 - 13:07

Cindy:

he wijfie,

gaaf man van die dolfijnen!!je maakt wel steeds leuke dingen mee daar!
    het gaat nu echt opschieten voor je!!!vind het wel leuk hoor als je er weer bent.
    geniet er nog even van en tot (redelijk) gauw!!!

liefs cindy

• 31 Mei 2007 - 13:56

MO:

Heerlijk om weer ff een verhaaltje te lezen.. Lezen doe ik nog steeds niet graag maar, die stukken van jou wel ( wat zal ik ze missen als je weer hier bent) Nee joh!! dan heb ik jou om weer slap mee te kunnen auwwehoeren.. Mooie foto's joh en echt super dat je de dolfijnen nu ook in het wild hebt gezien... Nou tot snel en I Love YOU!! Smak ZOen KUS

• 31 Mei 2007 - 16:22

Tanja:

Heej meissie,

ben blij dat je het nog zo naar je zin hebt daar! Hoop dat alles goed met je gaat en ik spreek je weer in Nederland!
    Geniet er nog ff van en doe iedereen de groetjes! Dikke kus

• 31 Mei 2007 - 17:21

Daan:

ik ga met je mee die maand naar bonaire en weet nog niet of ik ga surfen want daar heb je hiet in brrrrrrr nl toch weinig aan ik ga eens lekker kijken hoe perfect dat strand is en heerlijk niks doen lijkt me echt fantastisch en wie weet spot ik tijdens het niks doen ook wel een paar van die onwijs lieve en mooie dolfijnen..meid ik hoop echt dat je die auto snel verkoopt dat is volgens mij echt 1 van de dingen die je nou NIET gaat missen daar alhoewel het verkeer hier ook echt droevig is natuurlijk
    hoe gaat het met je motorlessen kun je nog op tijd afrijden? ik hoop het wel gaan we lekker scheuren over jajajaja 2 weken bizar he mar het is echt zo snel gegaan maar 1 ding is zeker jij verveelt ons niet hoor met je verhalen ik kijk er juist naar uit.. doe arnon de groeten van me en bedank hem maar dat hij zo goed op je heeft gepast haal er alles uit wat er nu nog voor je in zit en bedenk dat de mensen hier echt met smart op je zitten te wachten doei lieverd tot snel dikke zoen

• 31 Mei 2007 - 17:23

Daan:

he mar je staat met aart boers op de foto hahahahahahaha leuk ik had hem al gezien en mijn baas had lekker gegeten zei hij

• 02 Juni 2007 - 08:52

ElSjE:

Ik hEb eR GeEn wOoRdEn VoOr gEwOoN, wAt dOe iK HiEr.. dIkKe kUs aVoNtUrIsT.. mWuAaHhH!!!

• 04 Juni 2007 - 02:56

Chan:

He meissie,
    Je hebt zeker een hoop te vertellen denk als je terug bent en dan moet je het mij allemaal nog maar een keer in oktober vertellen! Gaat echt allemaal snel hoor, als jij thuis bent ben ik alweer 2 maanden hier! Geniet nog ff van je laatste 2 weekjes, voor je het weet ben je weer thuis!
    dikke kus

• 04 Juni 2007 - 19:19

Aneta:

ja idd wat doe ik hier nog....
    nou marian ben echt blij dat je weer naar huis komt. week dr na feesie bij freek. dan gaan we jou hier weer eens inburgeren in dat ouderkerk.
    (denk wel dat je snel gewend bent.
    oja weet je wat ze nu hier ook hebben?
    rose bier super lekker ben totaal geen biervrouw maar t is goed te doen.

nou marietje nog een paar weekies
    WE WACHTEN OP JE!!!!!!!!!!!!

• 10 Juni 2007 - 16:06

Karlijn :

Hey hey hoe gaat het ermee..?? jaja laatste weekje is aangebroken..!! wij zitten alweer thuis.! t is best koud eigenlijk maja..!!! meid geniet er nog even van en dan ik zie je in nederland dikke kus je buurmeisje..

• 15 Juni 2007 - 09:14

Antoinette:

hoi marian je komt morgen eindelijk weer terug.
    het zal nu echt wel tijd worden.
    nou tot morgen dan.

-xxx-sie je nichie antoinette.
    ")")